KRS247.no

Henter værvarsel...

Kjøpe eller selge bolig først?

Et evigvarende spørsmål i forbindelse med et boligsalg er om du helst bør kjøpe deg drømmeboligen før du selger din gamle. Men det er mange grunner til at det aldri vil finnes en fasit.

– Jeg tror det er veldig individuelt både fra familie til familie og litt om hvordan boligmarkedet er på det tidspunktet du har tenkt å bytte bolig, sier Jøran Flakk fra DNB Eiendom Kristiansand til KRS247.

Han har sett en tendens til at i et vanskelig boligmarked at mange blir rådet til å selge før man kjøper. Men erfaringen viser at det er en god balansegang.

– Det sier litt seg selv. Har du funnet drømmeboligen, så kan du kanskje ikke selge først, men benytte deg av anledningen når boligen først er ute til salgs, sier Flakk.

Men det er risikoer forbundet både med å kjøpe først og selge først. Kjøper du først, kan du havne i den situasjonen med at du blir sittende med to boliglån. Selger du først uten å ha funnet deg en ny bolig, kan du ende opp med å måtte leie bolig.

– Og da kan du fort risikere at den gevinsten du hadde etter et boligsalg har forsvunnet, sier Jøran Flakk.

Hør flere tips her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/295279774″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]