Annonse

Kan man produsere sin egen strøm?


Rolf Bjarne Eriksen, LOS. (Foto: Ann Helen Gjerde)

I dag er det faktisk 500 husstander som allerede produserer egen strøm, hovedsaklig ved hjelp av solceller på taket. Dette kan spare deg for flere tusen kroner i strømutgifter hvert år, men i praksis er det vanskelig å være helt selvhjulpen på strøm.

– Solceller produserer ikke strøm på vinteren og natta, så man vil kunne trenge strøm når man ikke produserer selv. Batterilagring kommer mer og mer, men teknologien er litt dyr enda. Det sier Rolf Bjarne Eriksen, leder for salg og produktutvikling i LOS.

Den strømmen man får til overs på solfylte dager kan i dag selges til nettselskapet, fra nyttår til strømselskapet. Så kan du kjøpe strøm når du har behov for det. Solceller på taket er nok den mest vanlige formen for produksjon på hjemmebasis. Det er nok litt vanskelig å få gjennom at man vil bygge en 25 meter lang vindmølle i hagen, og bruk av sykkel til å kjøre oppvaskmaskinen kan virke litt slitsomt i lengden.

– I teorien kan man klare det, men man vil nok bruke 3-5 timer på å sykle en oppvask, sier Eriksen.

Har du lyst til å vite mer om egenproduksjon av strøm? Hør hvordan du går fram her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer