KRS247.no

Henter værvarsel...

– Ikke vær redd for å tenke på prisnedgang

Boligen har stått stylet i flere måneder, du har hatt utallige visninger og tiden går. Hva gjør man når boligen ikke blir solgt? Ha is i magen eller selge til den første som banker på døra?

– Det er ikke krise om man ikke treffer spikeren på hodet første eller andre uken. Men det er viktig å ha en jevn aktivitet rundt boligsalget. Kanskje man bør gjøre noen justeringer undervegs, det er viktig å fortelle så mange som mulig at du har boligen ute for salg. Det sier eiendomsmegler i Dnb, Alex Modahl.

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

I tillegg til å tenke nytt i forhold til markedsføring, bør man i følge Modahl også vurdere prisen og bildene.

– Det skal ikke gå for lang tid før man løfter spørsmålet om man har truffet riktig med prisen. Det får man svaret på etter en visning eller to. Det kan være hensiktsmessig å tenke på bredere markedsføring før man begynner med prisreduksjon, sier Modahl.

– Har man tatt noen bilder når det var snø, kan det være at man bør investere i noen nye bilder med et annet uttrykk. Megler kan også se på salgsteksten, og gjøre noen endringer der. Kanskje klarer man med den nye vinklingen å nå en ny del av markedet, mener Modahl.

Skal man selge en bolig bør man være forberedt på at den ikke er solgt rett etter første visning. Hvor lang tid det i gjennomsnitt tar varierer veldig fra by til by, men i Kristiansand tar det lang tid å selge bolig i forhold til mange andre steder.

– Vi opplever at en del boliger må ha flere visninger, og bruke forholdsvis lang tid for å finne rett kjøper. I Kristiansand tar det i snitt 69 dager å selge en bolig, og boligselgerne må være forberedt på både kortere og lengre tid, sier Modahl.

Hør intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/253994222″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]