Annonse

– Ikke overraskende at Kristiansand stiger mest


Illustrasjonsfoto: NITO

Kristiansand er det området hvor prisstigningen på boliger var størst i landet i februar. Det overrasker enkelte analytikere – noen kaller det tilfeldig. Ikke Alex Modahl i DNB Eiendom.

– Vi har sett tendenser tidligere at det har blitt solgt flere boliger enn det har blitt lagt ut i markedet. Da vil jo det påvirke på kort og lengre sikt med en prisstigning. At Kristiansand kommer ut med 2,1 % prisvekst for februar er på ingen måte overraskende, sier megleren til KRS247.

Han beskriver et marked som tar seg opp, med økt aktivitet på visninger og en større betalingsvilje med folk som får på plass finansieringene de trenger. At renta skal opp mot slutten av året er Modahl noe avventende til.

– Det blir spennende å se hvor fort renta stiger, men jeg tror de fleste har ordnet seg i mange tilfeller og får gode avtaler med bankene så lenge man har en god plan med de investeringene de skal gjøre.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer