Annonse

– I de gamle boligene har man mest å spare


Foto: Ann Helen Gjerde

Vi er på vei inn i vinteren, en tid da temperaturen synker og strømregningen stiger. Hvis du har lyst til å spare litt penger på strømmen, kan det være lurt å investere litt. Det gjelder spesielt for deg som har en litt eldre bolig.

– I de husene der man ser stearinlysene blafrer kan man spare mest. Folk kjenner sitt eget hus best, og vet hvor skoen trykker. Men noe av det enkleste man kan gjøre er å bytte varmekilde. Man kan spare alt fra tre til seks tusen kroner på å gjennomføre de ulike tiltakene. Det sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Rolf Bjarne Eriksen (Foto: Alf Otto Fagermo)

Rolf Bjarne Eriksen
(Foto: Alf Otto Fagermo)

De viktigste tiltakene man kan gjøre i huset er ifølge Eriksen etterisolering, ventilasjon, bytte til varmestyringssystem, og bytte ut kleding eller gamle vinduer. Vi har tidligere snakket om hvordan man med små og enkle grep kan spare penger på strømmen. Skru av lys i forlatte rom, ikke dusj så lenge, og skru ned temperaturen et par grader. Nå snakker vi om tiltak som koster litt mer penger, men man kan få støtte til mye av dette gjennom Enova.

– Enova har gode ordninger når det kommer til tiltak for energioptimalisering. Her kan man få masse støtte, og det kan vi snakke om neste gang.

Hør mer om de ulike tiltakene, og hvor mye du kan spare her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer