Annonse

Hyttedrømmen lever


Foto: Helge Martin Markussen

Rundt 3000 husholdninger i Norge har planer om å gå til anskaffelse av en hytte i løpet av det neste året. Det viser tall fra Prognosesenteret. For å oppnå hyttedrømmen er nordmenn i snitt villig til å betale nesten 2 millioner kroner. 

– For den summen kan hyttedrømmen absolutt gå i oppfyllelse, sier boligekspert Alex Modahl til KRS247. Men det kommer litt an på hvor man vil ha hytta.

I områder som Hovden er prisene høyere enn andre steder. Modahl er derfor opptatt av at man gjør et grundig forarbeid før man starter letingen.

– Det er viktig å definere hvor man ønsker å kjøpe hytte. Hvor lang reisetid er akseptabelt og hvilke fasiliteter man ønsker. Denne jobben bør man gjøre før man begynner å lete, sier Modahl.

Når det gjelder selve visningen kan den være en fordel å planlegge den bedre enn på en leilighet i nabolaget. Kanskje bør hele familien være med?

– Hvis alle er med, så får man et bedre inntrykk av hele området som man vurderer å kjøpe hytte i, sier Modahl. Man skal heller ikke glemme at man ofte må reise et stykke for å komme på visningen.

Når du har funnet området du vil investere i, råder Modahl deg til å prøve det ut.

– Om det er mulig, så lei en hytte en helg eller en uke. Se om dette er det rette stedet for deg, avslutter Modahl.

Hør hele saken her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar