KRS247.no

Henter værvarsel...

Hvem har skylda når du ikke får solgt boligen?

Det kan være mange årsaker til at man ikke får solgt boligen, men i mange tilfeller handler det om at prisen er for høy. Det er selger som bestemmer prisen, men megler bør si fra hvis prisen er urealistisk.

– Det vil være ødeleggende for både selger og megler hvis prisen er fullstendig gal. Det er helt umulig å vite sikkert hva den riktige prisen er, men vi prøver så godt vi kan. Det sier daglig leder i Dnb eiendom, Jøran Flak.

Jøran Flakk, daglig leder ved DNB Eiendom Kristiansand - Foto: DNB

Jøran Flakk, daglig leder ved DNB Eiendom Kristiansand – Foto: DNB

Megler gir råd om prisen ut kvadratmeterpris, det vil si et gjennomsnitt av hva de andre boligene i området blir solgt for. Man ser også på prishistorikken til boligen, for å kunne vite hva den burde bli solgt for nå. Men ligger boligen ute i ett år uten å bli solgt, bør man ifølge megleren stoppe opp litt, og justere prisen.

– Erkjenn at man tar feil, man har kanskje satt for høy pris. Man trodde kanskje ikke at det betydde så mye at man ikke har kveldssol, men gjennom visninger er kanskje gjennomgangstonen at kjøperne er skeptisk til dette, sier Flak.

Hør hele praten her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/283743401″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]