KRS247.no

Henter værvarsel...

Hva kan du gjøre utenfor sesongen?

Nå som sommerferien er på trappene for de fleste av oss, så kan det være smart å planlegge å gjøre noen forberedelser frem til boligmarkedet tar seg opp igjen utpå sensommeren og høsten. 

Eiendomsmegler i DNB Eiendom, Jøran Flakk, unner folk først og fremst ferie. Likevel anbefaler han de som har noen små mangler om å utbedre disse i løpet av ferien.

– Kanskje definere noe av ferietiden sin til å gjøre boligen klar for høsten eller august måned, sier Flakk til KRS247.

Det handler da for det meste om små jobber – fullfør listverket og gi noen flater et strøk med maling. Sommeren kan være et godt tidspunkt for slikt, viser det seg. Tradisjonelt har meglere nådd publikum gjennom avisannonsering, og da har ikke sommermånedene vært den beste tiden når respondentene uansett er på ferie. Nå er vi inne i en ny digital tid, og du kan nå kjøperne i rett i lomma på smarttelefoner eller nettbrett. Det gjør at du som skal selge kan bruke ferien smart slik at du kan stille sterkere når det kommer flere kjøpere på markedet.

– Det å eksponere boligen og gi uttrykk for at den kommer for salg, det kan gi deg et forsprang.

Flakk understreker at markedet er der hele tiden, og at sommeren også kan brukes til å gjøre et boligkupp. Statistikken er meget forutsigbar på dette området, og kvadratmeterprisen synker i juni og juli og frem til midten av august.

– For kjøpermarkedet er det et godt råd å prøve å være litt aktiv i sommermåneden hvis man er hjemme uansett, sier Flakk.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/328960736″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]