Annonse

Hva gjør man med radon-gassen?


Radonforekomster i Kristiansand. | Bilde: Statens Strålevern og Norges Geologiske Undersøkelse.

Den radioaktive gassen er tett forbundet med lungekreft og finnes naturlig i mange boliger, da den siver opp fra grunnfjell og inn i kjellere og underetasjer. Dersom det måles for høye radon-verdier i din bolig, er det flere ting som kan gjøres for å redusere helserisikoen. 

– Vi er heldige som bor i Norge med myndigheter som er omsorgsfulle overfor befolkningen. Eiendomsmeglere som har omsatt bolig med utleiedel, så plikter man å gjennomføre en radon-test, forteller Gøran Flakk fra DNB Eiendom.

I prospektene fremgår det om det har blitt tatt en slik test med resultater, sier megleren videre.

– Er det forskjell på gamle og nye hus?

– Ikke det jeg har forstått. Det er mer geografiske forhold som avgjør. Det er grunnforholdene og der huset står som avgjør, og ikke boligens alder.

Hvordan man kan redusere radonnivåene i boligen, kan du høre mer om i lydklippet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer