Annonse

– Hva er servitutt?


Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

Det er ett av spørsmålene som stilles i forbindelse med boligkjøp, ifølge vår boligekspert. I «Boligtips» i dag snakker vi rett og slett om det folk lurer på når de skal kjøpe bolig, og ingen spørsmål er direkte dumme.

– Det er kanskje noen spørsmål det er litt uklokt å diskutere med megler. Når man vet at selger og megler vil ha høyest mulig pris er det kanskje ikke så lurt å alltid avsløre hvor interessert man er. Ellers er det ikke mange dumme spørsmål, men det er litt aldersbetinget hva folk lurer på. Unge som ikke har kjøpt bolig før vet kanskje ikke hva panteobligasjoner er, mens de eldre kan ha problemer knyttet til digitalisering i forbindelse med boligkjøp. Det sier Jøran Flak, daglig leder i i Dnb Eiendom.

I tillegg til spørsmål om servitutt er det noen spørsmål som går igjen, ifølge Flak. Og det er noen spørsmål som det kan lønne seg å stille når man skal kjøpe seg en bolig, ti av dem finner du nedenfor.

1 Hva er omkostningene på boligen?
2 Hva er heftelsene?
3 Er det forkjøpsrett?
4 Hva er fellesgjeld- og utgifter?
5 Kan jeg se tilstandsrapporten?
6 Hvordan er reguleringsforholdet i området?
7 Har det kommet bud tidligere?
8 Har boligen ligget ute lenge?
9 Hvordan har man kommet fram til prisantydning?
10 Hva står med liten skrift?

Vil du vite hva servitutt er? Hør svaret, og flere andre tips i lydklippet nedenfor:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer