KRS247.no

Henter værvarsel...

Hva er et skambud?

Selger vil at huset skal bli dyrest mulig når hun selger, kjøper vil i de fleste tilfeller at huset skal bli så rimelig som mulig. I en budrunde finnes det ikke noe nedre grense for bud, men når blir selger irritert? Når blir det et skambud som kanskje har motsatt effekt?

–  Hvis man byr 2,5 millioner på en bolig som ligger ute til 3 millioner begynner man å nærme seg et skambud. Noen selgere kan bli veldig provosert, og jeg er usikker på om den strategien er den rette, hvis man er interessert i å få boligen til best mulig pris.

– Man kan ødelegge muligheten for kjøp, det kan hende at selger ikke vil selge til kjøperen som kom med skambud. Det handler også litt om å forstå situasjonen. Hvis en bolig har ligget ute veldig lenge kan det gi et signal om at utropsprisen er for høy, og da er det ikke sikkert at det blir sett på som skambud. Det sier eiendomsmegler i Dnb, Jøran Flak.

For megler og selger kan det være mest gunstig om det første budet ligger på prisantydning eller litt under. Da får man med seg mange av de som sitter på gjerdet, de som venter for å se om det er noe markedsverdi i boligen. Prisen kan ende litt høyere med dette utgangspunktet enn hvis kjøper legger inn et bud som ligger litt over prisantydning.

– Hvis man har leita lenge nok, kan det være lurt å legge inn et litt høyere bud slik at man kan riste av seg de som sitter på gjerdet, sier Flak.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/272241382″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]