KRS247.no

Henter værvarsel...

Hva er egentlig p-rom?

Skal du kjøpe deg en bolig er det lurt å vite hva som står i prospektet. P-rom er en av tingene mange kanskje ikke vet hva er. Vår boligekspert gir svar.

– Man møter denne betegnelsen i både boligannonsen og i salgsoppgaven. Det er den primære delen av boligen, og gjelder stort sett oppholdsrom. Det er viktig å vite hvor stort dette arealet er, ikke minst med tanke på prisen, sier Alex Modahl til KRS247.

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

Et annet begrep kommer også opp i boligannonsen. S-rom er de rommene man betegner som boder og lagringsrom, altså rom der man ikke oppholder seg til daglig. Dette kommer inn under det man kaller BRA, det totale bruksarealet.

– Det som er viktig når det gjelder p-rom er å bruke øynene sine på visning. Takstmannen oppgir hvilke rom han legger inn i den betegnelsen. Men det er ikke sikkert at det allikevel er godkjent etter byggeforskriftene. Det kan være at vinduene ikke er store nok, eller at takhøyden ikke er god nok, sier Modahl.

Lurer du da på om du kan bruke dette rommet som soverom, er det lurt å spørre enten takstmann eller megler.

– Det er ingen dumme spørsmål, sier Modahl.
Hør hele intervjuet med Alex Modahl her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/237632602″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]