KRS247.no

Henter værvarsel...

Hva burde du tatt med deg fra boligmessa?

Skal man bo i huset i flere år fremover, er det en god ting å modernisere. Hvis man derimot skal pusse opp for å få en bedre verdi for boligen når den skal selges, skal du trå mer varsomt. Det mener Jøran Flakk fra DNB Eiendom.

– Hvis formålet er å gjøre noen tiltak for å lykkes med et bedre boligsalg og få en høyere verdi på boligen, så er jeg litt mer i tvil om hva man skal ha fokus på, sier Flakk til KRS247.

Hans erfaring er at man bør gjøre det enkelt, billig og likevel merkbart. Han anbefaler deg ikke å fikse opp badet eller andre kompliserte rom, men heller på de små tingene man fort kan ha blitt vant til å overse i sitt eget hjem.

– Fokuser på det manglende listverket, male litt på overflater og ha litt fokus på de enkle tingene og visuelle tingene som bærer preg av at man har et ryddig hjem, fortsetter megleren.

Han mener man skal unngå baderommet hvis man skal pusse opp for å selge. Det kommer fort en del skjulte kostnader i forbindelse med slik oppussing. Membran, våtromsforskrifter og flere andre fagmessige utførelser som kunder ikke ser der og da.

– Derfor er anbefalingen å være litt forsiktig med å gå på en slik kostnad, sier Flakk.

Et annet rom man ofte kan være fristet til å fikse på, er kjøkkenet. Her kan det ofte bli dyrt, men det trenger ikke bli det. Flakk råder deg til å sjekke ut mulighetene til å skifte benkeplata, forandre belysningen og kanskje spraymale frontene på kjøkkenet slik at det fremstår litt mer sterilt og moderne.

– Gjør det hvitt i stedet for mintgrønt og rosa?

– Ja, det vil jeg si. Hvis du titter på alle nye boliger som er for salg så er det nok ikke tilfeldig at alt er litt sterilt og hvitt, for det er allment akseptabelt. Det er noe som fanger øyet og det er en forventet uttrykksform på en ny bolig.

I lydfila nedenfor snakker Flakk videre om gjeldsgrad, myndighetenes bremseforsøk for boligmarkedet og hvilke krefter som motvirker eller kan motvirke tiltakene.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/309929943″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]