KRS247.no

Henter værvarsel...

Husker du å vedlikeholde boligen?

På bilen skifter man olje som en del av vedlikeholdet, for at bilen skal klare seg lenger. Glemmer du det, kan det fort bli dyrt og ubehagelig. Like viktig kan det være å huske vedlikeholdet i din egen bolig. Å renske sluk og takrenner er bare to av tingene det kan være lurt å kikke på.

– Det mest oppsiktsvekkende når man kommer til en eiendom er jo at fasaden mangler maling. Her på Sørlandet er det høy middeltemperatur hele året, og det er mye sopp og algedannelser som er viktig å få bort fra fasaden. Da ser det mer innbydende ut, og materialene varer lenger. Det sier eiendomsmegler i DNB, Jøran Flak.

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

I tillegg til vinduer, takstein, blikkenslagerarbeid og fasade er det lurt å sjekke alt som er en takstmanns bekymring. Dette er alt som har med vann å gjøre, for eksempel takrenner og rør. Ifølge Flak er det også lurt å ta en tur innom sluket både på kjøkkenet og badet.

– En bolig er full av teknikk, og materialer har en tilmålt levetid. Å renske sluket er ikke en hyggelig jobb, men det å få drenert vannet slik at det ikke blir liggende og skade fliser og fuger, er viktig, sier Flak.

Ikke bare kan du få deg en ubehagelig overraskelse når du kanskje må utbedre skader på grunn av manglende vedlikehold. Sjekkrunden handler like mye om hvor trygt det er å bo i boligen, både med tanke på inneklima, men også i forhold til brannrisiko.

– Avtrekksvifta på kjøkkenet kan man nok med fordel vaskes oftere. Det handler også om at mye smuss og fett som kan utgjøre en brannrisiko, sier Flak.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/265642044″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]