KRS247.no

Henter værvarsel...

Hus med hage bør ikke selges i januar

Skal man kjøpe bolig vil man som regel betale så lite som mulig. Og skal man selge vil man ha så mye som mulig for den. Prisene kan svinge veldig i løpet av et år, når er det best å selge, og når er det best å kjøpe?

– Det kommer litt an på hvilken bolig man har. Har man en stor hage med blomster og frukttrær er kanskje januar en dårlig måned å selge på. Da bør man vente utover våren og sommeren, slik at man får presentert boligen bedre, alt handler om følelser og inntrykk. Det sier eiendomsmegler i Dnb eiendom, Alex Modahl.

Da var det kanskje ikke så enkelt å peile ut en måned som absolutt er mest gunstig for salget av din leilighet, det avhenger veldig av hvilken bolig du har. I følge Modahl er det en balanse i boligmarkedet hele året. Med noen typer boliger er det lurt ta hensyn til tidspunkt, mens vanlige boliger uten noen spesielle egenskaper, som for eksempel en praktfull hage, er det ikke så tidsavhengig.

– Det er lurt å gjøre en vurdering på hva man konkurrerer mot i markedet. Har man en leilighet sentralt i byen kan januar og mars være like gode tidspunkter å selge på, som når man kommer ut i høysesongen ved april til juni. En viktig faktor er jo også dette med overtakelse, ofte vil kjøper vil overta raskt. Da må man ha en plan på dette, sier Modahl.

Hør saken her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/257394514″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]