Annonse

Hus med hage bør ikke selges i januar


Snart sommer. (Foto: Ann Helen Gjerde)

Skal man kjøpe bolig vil man som regel betale så lite som mulig. Og skal man selge vil man ha så mye som mulig for den. Prisene kan svinge veldig i løpet av et år, når er det best å selge, og når er det best å kjøpe?

– Det kommer litt an på hvilken bolig man har. Har man en stor hage med blomster og frukttrær er kanskje januar en dårlig måned å selge på. Da bør man vente utover våren og sommeren, slik at man får presentert boligen bedre, alt handler om følelser og inntrykk. Det sier eiendomsmegler i Dnb eiendom, Alex Modahl.

Da var det kanskje ikke så enkelt å peile ut en måned som absolutt er mest gunstig for salget av din leilighet, det avhenger veldig av hvilken bolig du har. I følge Modahl er det en balanse i boligmarkedet hele året. Med noen typer boliger er det lurt ta hensyn til tidspunkt, mens vanlige boliger uten noen spesielle egenskaper, som for eksempel en praktfull hage, er det ikke så tidsavhengig.

– Det er lurt å gjøre en vurdering på hva man konkurrerer mot i markedet. Har man en leilighet sentralt i byen kan januar og mars være like gode tidspunkter å selge på, som når man kommer ut i høysesongen ved april til juni. En viktig faktor er jo også dette med overtakelse, ofte vil kjøper vil overta raskt. Da må man ha en plan på dette, sier Modahl.

Hør saken her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer