Annonse

Høy aktivitet både i bolig- og fritidsboligmarkedet


Boligmarkedet går som om det er høysesong, altså som normalt for årstiden. På fritidsboligmarkedet er det tidvis meget høy temperatur. Det er særlig de dyre hyttene som fyker avgårde og geografisk beliggenhet viser seg å spille liten rolle.

– Vi har et todelt marked med fjellet om vinteren og sjøen om våren og sommeren. Det er stor aktivitet rundt hyttene ved sjøen og vi ser at de dyre hyttene fyker unna som bare det, forteller Alex Modahl fra DNB Eiendom.

– Hvilke områder stikker seg ut?

– Det er ingen spesielle områder. Det handler mye om beliggenhet, kvalitet, sol- og bryggeforhold i de dyrere prisklassene. Vi ser også at folkehyttene gjerne ligger litt lenger fra sjøkanten, men det er bra trøkk rundt de også.

Folk skal likevel være oppmerksomme på boplikten. Da må terminologien være på plass, da det ikke er boplikt på fritidsboliger.

– Det er ikke boplikt på fritidshytter. Da er man over på småbruk eller eneboliger som har disse kravene.

Men «hytte» kan jo innebefatte disse tingene i dagligtalen?

– Jada. Det lanseres jo store leiligheter i Kristiansand som «fritidshytte» i byen. Det er mange kreative måter å markedsføre ting på.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer