Annonse

Har tro på sola


Sola kan løse verdens energibehov, men det er kostbart. I Norge er vi bare i startgropa, mens andre land har kommet mye lenger enn oss i bruken av solceller. Roald Mæsel fra LOS, har imidlertid tro på at solceller får en mye større plass i fremtiden.

– Det ligger et veldig stort potensiale i å bruke energi fra sola. Og i forhold til verdens behov for energi, kan sola levere 15000 ganger mer enn det behovet vi har i dag, sier Mæsel.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

I dag bruker vi i Norge mest energi fra vannkraft, i tillegg til litt solenergi. Flere land ligger foran oss i bruken av solenergi, blant annet Danmark.

– Man kan kjøpe strømmen mye billigere i Norge, i Danmark er det for eksempel tre ganger så dyrt. Dermed blir lønnsomheten høyere i andre land, mener Mæsel.

Bruke solceller for å finansiere eget strømbruk? Hør mer her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer