KRS247.no

Henter værvarsel...

Gunstig å leie ut bolig i ferien

På markedsplassen Finn har interessen for feriehus eksplodert og i slutten av juni var det 45 prosent flere annonser for fritidsboliger til leie enn på samme tid i fjor. Vår boligekspert tror vi sørlendinger og nordmenn flest har blitt mindre var for å slippe fremmede inn i boligene våre.

– Det er litt sånn latent i Ola Nordmann så er man veldig reservert mot å ta folk inn i sitt hjem. Det er sikkert med rette det, det er mange dårlige historier der ute. Men det er også veldig mange gode. Og det har blitt en utvikling hvor folk er mer «tolerante» for nye inntrykk, og man er kanskje flinkere til å ta noen forholdsregler slik at man opplever at fjorten dager går fort og gir kanskje en god inntekt. Og jeg som er i boligmarkedet vil jo fort se at en bolig som leies ut i fjorten dager, vil kunne fort generere 20.000 kroner i leieinntekter. Det er jeg sikker på, sier Jøran Flakk fra DNB Eiendom til KRS247.

Jøran Flakk – Foto: Alf Otto Fagermo

Og 20.000 kroner er en magisk grense fordi det betyr at alle de leieinntektene der er skattefrie og kan dermed pynte på feriebudsjettet eller være en glimrende måte å finansiere en litt dyrere ferie enn du hadde planlagt. Men tjener du mer enn 20.000 kroner på utleie av bolig, må du skatte for hver eneste krone du får inn. For fritidsboliger, er det ifølge Skatteetaten 10.000 kroner som er den skattefrie inntekten.

– Mitt gode råd er at du er veldig bevisst på hvem du ønsker å leie ut til. Husk at det er du som legger premissene og det er du som bestemmer vilkårene. Jeg tenker at du kanskje bør styre unna 18-åringer som skal på Palmesus. Det er ikke sikkert det er det hjemmet ditt egner seg til, men si rett og slett at du ønsker barnefamilier, familier som ønsker å oppleve Dyreparken, folk som er her for å nyte ferien. Og på en måte da kanskje ikke bruker huset ditt slik at du merker at det har vært en type slitasje, for å si det på den måten, sier Flakk.

Hør mer her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/331472047″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]