Annonse

– Gamle hus koster for mye


Et hus har en normal levetid på alle installasjoner, teknikk og materialer. Kjøper du et tretti år gammelt hus, er det meste av materialene i huset begynt å gå ut på levetid. Meglerens råd; les nøye gjennom boligsalgsrapporten. 

– Det er nesten som å banne i kirka å si det jeg gjør, men etter 22 års erfaring vil jeg si at vi betaler for mye for gamle hus, sier Jøran Flakk fra DNB Eiendom.

Han mistenker at mange kjøpere ikke tar inn over seg hvilke kostnader som kan ligge og lure rett under overflaten når man kjøper et hus som nærmer seg 30-årsalderen.

– Da er det meste av materialene nådd slutten av sin levetid. Det har jeg en mistanke av at mange kjøpere ikke tar nok innover seg når de byr på boligen, sier Flakk til KRS247.

Grunnen til at dette er viktig, er at klagemulighetene man har som boligkjøper ikke nødvendigvis er all verden. Det kreves en viss juridisk kompetanse for å forstå hvordan lovgivningen er. Flakk forteller mer om disse i lydklippet.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer