Annonse

Frykter strengere krav til egenkapital


Foto: Pål Lomeland

I forrige uke gikk sjeføkonom i Eika-gruppen Jan L. Andreassen ut i VG og sa han fryktet at Finanstilsynet ville komme med skjerpede krav om egenkapital. Det mener han kan føre til et klasseskille i boligmarkedet. 

– Det har effekt på kort sikt, men det har ingen langvarig effekt. Nok en gang blir det de rike som kan kjøpe de boligene de ønsker, sier sjeføkonomen til VG.

Radio Sørs boligekspert Alex Modahl støtter Andreassen og mener man må se på hele boligpolitikken før man gjør noe overilt.

– Det er mulig hele skattesystemet må sees på, og revurderes, sier Modahl.

Siden 1993 har prisstigningen vært på rundt 270 prosent, og vi er fortsatt i en vekstkonjunktur.

– Men det er store forskjeller i landet. Veksten har ikke vært like stor alle steder, sier Modahl som påpeker at de store byene har hatt et større press en mindre steder.

Han er veldig spent på hva Finanstilsynet vil gjøre, men tror at man nesten uansett vil komme med en skivebom.

– Det er noen som kommer til å tape på dette, og det vil skape et enda større skille, sier Modahl som håper myndighetene heller vil ta seg god tid for å komme med en god plan.

Hør hele intervjuet med Alex Modahl her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar