Annonse

Forvirring gir dyrere strømutgifter


Foto: Ann Helen Gjerde

Regningen kan bli dyrere hvis du ikke vet forskjellen på nettselskap og kraftleverandør. I følge vår strømekspert kan man tape opptil tre tusen kroner hvert år hvis man får strømmen levert fra nettselskapet.

– Hvis du for eksempel har kjøpt en leilighet vil det ofte være lys i lampa når du flytter inn. De stenger ikke strømmen når de andre flytter ut, men det kan være nettselskapet som leverer strømmen, sier Roald Mæsel.Roald Mæsel - Foto Alf Otto Fagermo 002

Det er nettopp dette som kan bli dyrt for deg som kunde. For det er ikke nettselskapet som i utgangspunktet skal levere strøm til deg. De har som oppgave å transportere strømmen, måle forbruket og holde nettet i drift. Det er kraftleverandøren du bør få strømmen fra. I motsetning til nettselskapet står du helt fritt til å velge hvilket selskap du vil kjøpe kraft fra. Hvis du ikke velger en kraftleverandør vil det være nettselskapet som leverer deg strømmen.

– Det er dyrere nettopp fordi du skal skaffe deg en kraftleverandør, det er ikke nettselskapets oppgave å levere strøm til deg.

Hvis du skulle glemme å betale strømregningen din vil ikke strømmen kuttes av kraftleverandøren din. Men de kan etter hvert velge å ikke gi deg mer strøm, og da blir det også dyrere for deg. Kraftselskapet slutter å levere deg strøm, nettselskapet tar over. Man får da beskjed fra nettselskapet om at man er inne på en ordning som ikke akkurat lønner seg, og at man bør skaffe seg en kraftleverandør.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer