Annonse

Forbered deg på dyrere nettleie


Foto: Pål Lomeland

Nettselskapene vil at du skal fordele strømforbruket utover døgnet, og varsler at du snart må betale mer hvis du bruker mye strøm samtidig.

– Utfordringen for nettselskapene i dag er at vi skaffer oss stadig flere ting som trekker strøm, og de vil med dette oppfordre folk til å fordele strømbruken utover. Det handler om at kraftselskapet ikke skal måtte investere i forsterkning av nettet for å tåle disse toppene. For hvem tror du vil måtte betale for det? Jo, oss forbrukere. Det sier vår strømekspert, Roald Mæsel.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Nettselskaper i hele Norge sender ut målere til hver husstand, slik at nettselskapet kan se hvor mye kraft man bruker. Da kan de også se når det brukes mest. Ofte står det mye på samtidig, man lager mat, vasker klær og lader elbil. Målet er at folk skal fordele strømbruken utover, ved at nettselskapet tar mer betalt for disse toppene.

– Det kan fort bli dyrt hvis man bruker hurtiglader til elbil, har induksjonsovnen på, alle barna dusjer og vaskemaskinen er i gang samtidig. Da kan det bli noen tusenlapper dyrere, men noen vil også spare på dette, mener Mæsel.

På samme måte som man med internett kjøper en vis mengde kapasitet, vil det også bli slik på kraft.

– Enten vil de velge å ta utgangspunkt i den ene toppen du har, eller beregne et gjennomsnitt av for eksempel tre perioder du har brukt mest strøm den måneden. Her lokalt er det ikke helt definert hvilken modell de vil gå for, men målerne skal være på plass i hvert hjem innen tre år, sier Mæsel.

Hør hele intervjuet med Roald Mæsel:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer