KRS247.no

Henter værvarsel...

– Finanstilsynet er på ville veier

Tirsdag ble det kjent hvilke verktøy Finanstilsynet vil bruke for å redusere gjeldsveksten i Norge, og bremse prisstigningen på boliger. De vil ramme spesielt unge som er på vei inn på boligmarkedet mener Eiendomsmegler Alex Modahl. 

– Dette er forslag som jeg håper Finansminister Siv Jensen ikke innfører, for det vil ramme de som ikke kan får hjelp av foreldre eller andre, sier Modahl til KRS247.

Forslagene inneholder blant annet:

  • Finanstilsynet vil kutte lånerammene til unge mellom 25-34 år med 30 prosent.
  • Lånetakere skal tåle en renteoppgang på 6 prosentenheter mot 5 prosent i dag.
  • Det skal bare være mulig å låne inntil 85 prosent av boligens verdi.
  • Alle som låner over 65 prosent må betale minst 2,5 prosent av lånet i månedlige avdrag.

– Her føler Finanstilsynet på et boligmarked som gjelder i stor grad de største byene, og spesielt Oslo. De evner ikke å se at det er store regionale forskjeller, hevder Modahl.

Han mener at det store gjeldsgraden man har i Norge ikke er et stort problem, all den tid man har god økonomi og høye lønninger i landet.

– Vi har et sunt boligmarked på Sørlandet, og dette vil gjøre boliginvesteringene vanskelig for veldig mange, sier Modahl.

Hør hele saken her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/203989694″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]