Annonse

Få støtte for å spare strøm


Rolf Bjarne Eriksen fra LOS. (Foto: Alf Otto Fagermo)

En av måtene man kan spare strømutgifter på er å investere i mer energieffektive apparater og løsninger i hjemmet. Bytter man ut den gamle ovnen med vannbåren varme sparer man også miljøet. Og noen står klare til å ta litt av regningen.

– Enova er til for at forbrukere i Norge skal bruke mindre strøm, og bli mer energieffektive. I dag bruker vi mer enn vi hadde trengt, også fordi vi har gamle og dårlige isolerte hus. Det sier Rolf Bjarne Eriksen fra Los.

Enova gir støtte til ulike tiltak i huset, som er med på å effektivisere strømbruket. Vil man for eksempel kvitte seg med oljetanken i hagen tar de litt av regningen. Som regel vil man kunne få dekket 25-50 prosent av tiltakene, hva som blir dekket er nærmere beskrevet på nettsidene deres.

– Det største tiltaket er oppgradering av bygningskroppen, altså det å bytte dører, tak og vinduer. Hvis man har tenkt til å gjøre dette bør man sjekke om man kan få støtte til dette. Da snakker vi om beløp opp mot 100 000-150 000 kroner som man kan få igjen. Det er penger å spare på investeringene, samtidig som man sparer driftsutgifter på huset resten av livet, sier Eriksen.

Hør flere tips her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer