KRS247.no

Henter værvarsel...

Få støtte for å spare strøm

En av måtene man kan spare strømutgifter på er å investere i mer energieffektive apparater og løsninger i hjemmet. Bytter man ut den gamle ovnen med vannbåren varme sparer man også miljøet. Og noen står klare til å ta litt av regningen.

– Enova er til for at forbrukere i Norge skal bruke mindre strøm, og bli mer energieffektive. I dag bruker vi mer enn vi hadde trengt, også fordi vi har gamle og dårlige isolerte hus. Det sier Rolf Bjarne Eriksen fra Los.

Enova gir støtte til ulike tiltak i huset, som er med på å effektivisere strømbruket. Vil man for eksempel kvitte seg med oljetanken i hagen tar de litt av regningen. Som regel vil man kunne få dekket 25-50 prosent av tiltakene, hva som blir dekket er nærmere beskrevet på nettsidene deres.

– Det største tiltaket er oppgradering av bygningskroppen, altså det å bytte dører, tak og vinduer. Hvis man har tenkt til å gjøre dette bør man sjekke om man kan få støtte til dette. Da snakker vi om beløp opp mot 100 000-150 000 kroner som man kan få igjen. Det er penger å spare på investeringene, samtidig som man sparer driftsutgifter på huset resten av livet, sier Eriksen.

Hør flere tips her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/291088510″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]