KRS247.no

Henter værvarsel...

– Enebolig er ikke for alle

Den vanligste boligtypen i landet er enebolig og mange har nok nettopp det å ha sitt eget hus som sin største drøm. Men det kan være lurt å gjøre seg noen tanker før du kaster deg på den første og beste boligen.

– Jeg har møtt mange som mener det er for mye vedlikehold og stell og for mye areal å vaske. Det er nok ikke for alle å ha en enebolig, men har du behov for plass, så er det nok toppobjektet. Det er nok mange som drømmer om den friheten, med å ikke forholde seg så mye til omverdenen og alle regler som andre på en måte skal tre over deg. Men det er nok veldig situasjonsbestemt i forhold til hvor du er hen i livet, forteller Jøran Flakk i DNB Eiendom til KRS247.

Snittprisen på en enebolig i Kristiansand ligger på 4 millioner, noe Flakk mener er dyrt.

– Folk betaler nok litt for mye. Og hvis du ser litt på tilstandsrapporter og snakke teknisk fagkyndige folk, så vil de si at når huset er 30 år gammelt, altså fra 80-tallet, så er det meste av teknikk og materialer moden for utskifting. Den såkalt normale levetiden på materialene har gått ut på dato. Det er klart at da kan det våge seg å påstå at noen betaler litt for mye for en enebolig som da er litt gammel, uten å helt forstå konsekvensene av kostnadene med å oppgradere i tråd med utviklingen i tiden, sier han.

Det er likevel noen fordeler med å bo i en enebolig.

– Det kjennetegnes jo ofte med at du har et uteareal og det tilhører en tomt. Du har en veldig høy grad av fleksibilitet med tanke på utearealet, du har mye rom til familien og kan dyrke interessene i større grad med et hobbyrom. Du trenger ikke å ta så mye hensyn til naboen, spille høy musikk og la barna få sine egne rom. Det er ofte plassen som er det viktigste når noen etterspør eneboligtypen, forteller Flakk.

Hør mer her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/305387303″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]