KRS247.no

Henter værvarsel...

– En dusj kan koste ti kroner

Det er snart vinter, og vi bruker mer strøm når det blir kaldt. Det gjør at strømregningen blir høyere. I «energilosen» i dag snakker vi om hvordan vi kan spare strøm, blant annet ved å tenke litt på hvordan vi dusjer.

– Vi bruker mye penger på dusjing, omtrent ti minutter hver dag står vi i dusjen. Et kvarters dusj koster ti kroner, men bytter du den vanlige dusjen med en sparedusj kan det heller koste fem kroner. Det sier Rolf Bjarne Eriksen, fra LOS.

Varmtvann står for 15 prosent av strømforbruket vårt, oppvarming enda mer. Så mye som 60 prosent av forbruket går med til oppvarming. Og her er det penger å spare.

– Man sparer ikke noe på å lade mobilen på jobben for å si det sånn. Men senker man temperaturen en eller to grader hjelper det, man trenger ikke 27 grader inne. Man kan også lukke døren til soverommet slik at det holder seg kaldt der. Hvis man senker temperaturen fra 24 til 22 grader kan man spare et par tusen kroner i året, sier Eriksen.

Hør også hva du kan spare på å bruke LED her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/283902769″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]