KRS247.no

Henter værvarsel...

En av ti kjøper bolig usett

4 av 10 brukte under en halvtime på visning sist de kjøpte bolig, og 1 av 10 kjøpte bolig usett. Det viser en undersøkelse foretatt av Ipsos for Dnb. Ikke å anbefale, sier megleren jeg har i studio.

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

– Noen er veldig ivrige, og har gjerne ikke tid eller mulighet til å se boligen de investerer i. Ut fra bilder og dokumentasjon om boligen baserer de seg på at det er trygt å kjøpe boligen. Man stiller svakere når man ikke oppfyller undersøkelsesplikten, men er det gitt feil og mangler ved boligen kan man kanskje stille sterkere. Det sier Alex Modahl, megler i Dnb Eiendom.

Man blir ivaretatt selv om man kjøper usett, men meglerens sterkeste anbefaling er at man undersøker boligen nærmere. Det har man jo muligheten til på en visning, men også her er vi kanskje litt for raske i vendingen, 4 av 10 brukte bare en halvtime på å kikke seg rundt.

– Vi blir litt forundret når den som ender opp med å kjøpe boligen bare var på visning i ti-femten minutter. Det er den største investeringen man gjør, og folk bruker kanskje visningen litt dårlig i forhold til den investeringen man skal gjøre. Vi anbefaler at man forbereder seg på de boligene som er aktuelle, setter seg inn i boligsalgsrapporten, egenerklæringsskjema og annen informasjon i salgsoppgaven, sier Modahl.

Hør hvordan man bør bruke boligsalgsrapporten her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/259805346″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]