KRS247.no

Henter værvarsel...

En annerledes butikk åpner lørdag

I samme lokalene som DyreHaven holdt til i tidligere, har nå 13 ulike gründere, designere, kunstnere og fotografer flyttet inn under samme tak i en butikk kalt Kollektivet som åpner lørdag og med så mange ulike mennesker som driver denne, betyr det også et variert utvalg.

– Små lokale kvalitetsprodusenter. Vi har alt fra sauser på glass, smykker, klær, fotokunstbøker, kopper. Du vet de der med bløde konsonanter, sier Mette Dreesen til KRS247.

– Hvor mye arbeid var det å gjøre om lokalene fra en dyrebutikk til en «alt-mulig-butikk»?
– Jeg vil jo si at det gikk på en måte ganske greit fordi vi er jo mange her, så vi jobbet kollektivt. Så vi har egentlig ikke gjort så mye annet enn å male og puttet litt vann i kloakkrørene, sier Ingrid Himberg.

– Ja, vi har en kuriositet som Solveig [Nilsen], vår store grunnlegger pleier å si at vi må vanne slukene her fordi de lukter så kloakk at vi kan ikke være her, skyter Dreesen i.

– Men nå lukter det mest maling her. Det var jeg og Mette her som malte gulvet, så vi kaller oss selv «rullerøverene», sier Himberg.

Hør hele intervjuet her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/312962723″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]