KRS247.no

Henter værvarsel...

Dyrt å glemme dette når du flytter

Når du er midt i flyttestria er det mye å huske på. Men det er en ting som kan fort bli veldig kostbart dersom du glemmer det. Og det er flere tusen som ikke klarer å komme på nettopp dette.

– Det er jo så mye de skal huske på under flyttingen, så det er nok lett å glemme ut dette, sier vår strømekspert Rolf Bjarne Eriksen fra LOS til KRS247.

Rolf Bjarne Eriksen (Foto: Alf Otto Fagermo)

Rolf Bjarne Eriksen
(Foto: Alf Otto Fagermo)

Han snakker nemlig om å si opp strømmen før du flytter og det å finne seg en ny strømleverandør med en gang etter flytting.

– Sier du ikke opp strømavtalen før du flytter, risikerer du å betale strømregningen for den nye som overtar og ikke minst ender du opp med to strømregninger. Det trenger du ikke, sier Eriksen.

Dersom du klarer å si opp strømavtalen, men glemmer å tegne en ny avtale der du flytter til, vil du fortsatt få lys i pæra.

– Nettselskapene har leveringsplikt og de seks første ukene er det NVE som fastsetter prisen. Det er spotpris pluss 6,25 øre per kilowattime. Etter de seks ukene er det nettselskapet selv som setter prisen, og det kan fort være 18 øre i tillegg. Det utgjør fort 3000 kroner mer i året, sier han.

Det er ikke vanskelig å bytte strømleverandør og det er heller ikke så mange opplysninger som må med for en slik prosess.

– Det du trenger er målernummer og en målerstand. Så vil du også trenge navnet til både deg og den nye som overtar, forteller Eriksen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/282840601″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]