KRS247.no

Henter værvarsel...

– Du kan få informasjon selv om du har tapt

Som vinner av en budrunde får du tilgang til alle dokumenter knyttet til et boligsalg, inkludert en komplett logg over hvordan budrunden gikk. Men visste du at det er mulig for taperne av budrunden å få en logg også?

– Det er mulig å få tilgang til en anonymisert utgave av budloggen, sier megler Alex Modahl i Aktiv Eiendomsmegling til KRS247.

Denne vil vise det samme som det som står på kjøperen sin kopi, men det vil da ikke stå navn og kontaktinformasjon på de ulike budgiverne.

– Dette har med personvernhensyn, men det er mulig å kontakte megler dersom man ønsker å følge den opp. Men det er veldig få som gjør dette, forklarer Modahl.

Det er et skriftlighetskrav i budrunden, det holder ikke lenger å ringe megleren for å si at du ønsker å legge inn bud på drømmeboligen. Nå må du bekrefte det på en av flere skriftlige måter og det trenger faktisk ikke være komplisert.

– Nei, du kan gå inn på hjemmesiden til megleren og finne frem til boligen, så er det mulig å fylle ut budskjema elektronisk og signere med BankID, sier Alex Modahl.

Det er også mulig å fylle ut et budskjema på papir, men da må du legge ved kopi av legitimasjon til både deg og din samboer, hvis dere skal kjøpe boligen sammen.

Hør flere tips til budrunden her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/226069834″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]