KRS247.no

Henter værvarsel...

Dette må følge med boligen

En av de største kranglene rundt et boligsalg, utenom prisen, er hva som faktisk skal følge med når kjøperen overtar boligen. Det er noe som sier seg selv, men det er like fullt andre ting som fort kan gi deg en overraskelse.

– Det hender rett som det er at det dukker opp usikkerhet rundt temaet hva som må stå igjen i boligen og det kan fort bli diskusjoner hvis megleren ikke gjør jobben sin i forkant med å avklare hva selger ønsker å ta med seg av inventar. Og dersom det ikke står opplyst i salgsoppgave og annonse på internett, så har vi en utfordring i forhold til at det skal gjerne følge boligen i henhold til interiørlisten fra NEF, sier boligekspert Alex Modahl fra DNB Eiendom Vågsbygd til KRS247.

Alex Modahl - Foto: Helge Martin Markussen

Alex Modahl – Foto: Helge Martin Markussen

I henhold til oversikten skal fastmonterte ting som er tilstede på visning, følge med boligen.

– Det som det ofte kommer spørsmål om, er jo om frittstående kjøleskap, vaskemaskin, tørketrommel eller oppvaskmaskin skal følge med i handelen. Der kan man fritt avtale i forkant og opplyse i prospektet at f.eks. komfyren eller kjøleskapet ikke følger med for å unngå misforståelser, forteller Modahl.

Nå som flere og flere skaffer seg elbil, er det også de som investerer den kostnaden det er å montere en elbillader og de bør følge med nå.

– Elbilladeren skal i utgangspunktet følge med i handelen dersom ikke annet er opplyst. Det koster mye penger og det har blitt gjort en fast installasjon i boligen og da er det naturlig den i utgangspunktet skal følge med, ellers må den tilbakeføres til funksjonell standard uten for mye hull og løse ledninger. Så for noen vil det være en fordel å få med lader i tilfelle de selv planlegger å kjøpe elbil eller kanskje noen i familien har en slik bil og har bruk for en lader, sier Alex Modahl.

Vi går også mot vinter og de fleste vil jo da ha en eller flere veggmonterte varmekilder i hjemmet. Disse skal ikke skrus ned i forbindelse med et boligsalg.

– Panelovner skal følge boligen. Jeg har vel egentlig aldri opplevd at folk har avtalt seg bort fra dette. Det er en naturlig del av oppvarmingen av boligen og den skal følge, sier boligeksperten.

Hør flere tips her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/294383479″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]