KRS247.no

Henter værvarsel...

Dette må du sjekke før du kjøper hytte

Høsten er en glimrende tid til å finne seg en fritidsbolig til vintersesongen eller neste sommer. Men det er ikke bare beliggenheten som bør være perfekt ved et hyttekjøp.

– Nei, det kan blant annet være lurt å sjekke om taket er tett og kledningen til hytten, sier boligekspert Alex Modahl fra Aktiv Eiendomsmegling til KRS247.

Alex Modahl - Foto: Helge Martin Markussen

Alex Modahl – Foto: Helge Martin Markussen

I tillegg er det veldig mye forskjellige standarder man må forholde seg til på hyttemarkedet. For det finnes steder der det fortsatt er luksus å ha innlagt vann.

– Ja, det er fortsatt steder der du har de såkalte «Gerhardsenhyttene» fra 50- og 60-tallet som ble bygget på dugnad med stor D. Men da er det viktig å høre med kommunen om de har en reguleringsplan som krever at det blir lagt inn vann og kloakk, for det er ikke en rimelig investering, sier Modahl som anbefaler at du leser gjennom all dokumentasjon på samme måte som ved et vanlig boligkjøp.

Han anbefaler også at du hører med kommunen i forhold til reguleringsplaner. For det kan hende at det ikke bare blir du som har hytte på den perfekte og idylliske plassen på fjellet.

– Det er viktig å se hvilke muligheter du har i forhold til å bygge på hytta. Hvordan er planene til utviklingen av området, hva skjer med infrastrukturen eller trafikken. Det er mange elementer, for det er klart at fjellet utvikles raskt og utbyggerne bygger der de vil, sier Alex Modahl.

Hør flere viktige tips rundt kjøp av fritidsbolig her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/231328690″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]