KRS247.no

Henter værvarsel...

Dette gjør du hvis du har kjøpt katta i sekken

Du har kjøpt deg en leilighet. Kontrakten er skrevet og pengene er overført. Så begynner du å merke at det lukter mugg i kjelleren, og det viser seg at det er store råteskader i leiligheten. I boligspalten denne uken snakker vi om hva man kan gjøre når man har kjøpt katta i sekken.

– Man har rettigheter også ved kjøp av fast eiendom, på samme måte som ved bilkjøp. Hvis feilen du oppdager er såpass vesentlig, at du kanskje ikke ville kjøpt boligen hvis du var klar over det, så har du rettigheter som kan ende med at kjøpet kan bli hevet. Men da skal det være graverende, og på en slik måte at det er opplagt at eiendommens pris ville vært en helt annen hvis det ble gjort kjent på forhånd, sier Eiendomsmegler og daglig leder DNB eiendom, Jøran Flakk.

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

– De aller fleste handler gjøres via eiendomsmegler, og lovgiver har pålagt eiendomsmegler å bistå hvis det oppstår problemer. Snakk med eiendomsmegleren din, få de nødvendige rådene. I tillegg er det ved de fleste handlene kjøpt en eierskifteforsikring, slik at du som kjøper blir henvist til et forsikringsselskap som skal vurdere mangelen, sier Flakk.

Før man kjøper en bolig, kan det være greit å vite hva man bør gjøre slik at man ikke ender opp med en bolig som var noe helt annet enn det man tenkte.

– Jeg synes forrige ukes program var godt, da man snakket om boligsalgsrapporten. Det handler egentlig om å gjøre en best mulig undersøkelse, orientere seg best mulig i materialet som finnes rundt boligsalget for å hindre at man kommer i en slik situasjon. Det forventes ikke at man stiller med fagkompetanse på visning, men det er lurt å bruke litt mer tid, sier Flakk.

Hør tipsene her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/245027852″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]