Annonse

– Det er store mørketall


Alex Modahl (Foto: Pål Lomeland)

En oversikt fra Forbrukerrådet viser at rundt 20 prosent av alle bolighandler i Agderfylkene i fjor endte med en konflikt. Det er for mye mener Forbrukerrådet som ønsker en mer omfattende boligsalgrapport for å unngå dette i fremtiden. Den kommer sier Alex Modahl fra Aktiv Eiendomsmegling.

– Her har nok ikke Forbrukerrådet fulgt helt med i timen. For denne kommer, men dessverre blir den ikke obligatorisk, sier Modahl.

Han mener det er store mørketall bak statistikken, for flere av de mindre sakene løses mellom kjøper og selger før det ender i offentlige registre.

Forsikring

Modahl er opptatt av at både selger og kjøper skal skaffe seg forsikring, slik at profesjonelle kan ta seg av eventuelle konflikter.

– Slike konflikter kan bli veldig dyre, og da er en slik forsikring en liten investering, mener Modahl.

Han håper 2015 kan bli et år der det blir færre slike konflikter. Men da må vi som forbrukere skjerpe oss.

– Noen bruker mer tid på å kjøpe en iPad enn de gjør på boligkjøpet. Da er det nesten ikke rart det blir konflikter av det, sier Modahl.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar