KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det er enklere enn du tror

Ifølge Statistisk sentralbyrå bor 600 000 nordmenn i samboerskap, men bare 15 prosent av disse har tegnet samboerkontrakt. Vår boligekspert kan fortelle at det er faktisk ikke så vanskelig å få til en slik kontrakt.

– Du trenger ikke å kontakte advokat og det er heller ikke noen spesielle formkrav på kontrakten, sier megler Alex Modahl fra Aktiv Eiendomsmegling til KRS247 som tror årsaken til at så få har skrevet kontrakten skyldes uvitenhet eller at folk tror det ikke er nødvendig fordi man aldri tenker på at forholdet kommer til å ta slutt.

Han anbefaler du som lever i et samboerskap om å gjøre det i «fredstid», fordi da er det enklere å bli enige om hva som skal stå der.

– Du bestemmer selv hvor konkret du vil være, men det er viktig å få med for eksempel hvis dere har kjøpt bolig sammen og få ned hvor mye hver av dere bidro av verdier til kjøp av denne. I tillegg kan det være greit å ha med fordelingen av de faste utgiftene, sånn at du får formalisert hvem som betaler for maten i måneden eller betaler på boliglånet, sier Modahl.

En annen ting som også kan tas med i kontrakten, er barnefordeling eller enighet om samvær ved brudd dersom dere har barn. Men det er ikke noe som er bindende, bare noe å gå ut i fra, forklarer vår boligekspert.

– Det er ikke krav til hva som må med, og det er bare å sette seg ned og skrive en slik kontrakt i to eksemplarer. Så er det bare å signere og oppbevare den på et trygt sted. Enten det er i en safe eller hos foreldrene, sier Modahl.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/222871214″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]