Annonse

– Det er billig å pynte til jul


Illustrasjonsbilde: Pixabay

Selv om de finnes de som går helt berserk med julepyntingen og lyser opp både ute og inne, får denne pyntingen ikke så store følger for strømregningen som man skulle tro.

– Nei, jeg ble faktisk litt overrasket selv over hvor lite det faktisk kostet, sier Rolf Bjarne Eriksen i LOS til KRS247.

Flere og flere av lysene du får kjøpt hos de ulike forhandlerne er av typen LED og ikke bare varer disse «evig», de bruker også veldig lite strøm.

– Jeg laget to regnestykker og hvis du for eksempel har 500 LED-lys. Det er typisk en stor remse så er det snakk om 20 kroner. Men hvis du er en av de som tar litt av og kjører litt på. 10 000 lys regnet jeg på, altså 625 meter med lys og da snakker vi om litt over 400 kroner på én måned og da snakker vi lys over alt, forklarer Eriksen.

Han har også regnet litt på hva det vil koste med juletrelys.

– Jeg tok utgangspunkt i hvordan jeg pleier å gjøre det selv. Jeg har ikke så mange lys, men 1200 og da snakker vi en femtilapp, sier Rolf Bjarne Eriksen.

Så budskapet fra vår strømekspert er at du må gjerne pynte til jul med god samvittighet, så lenge det er LED du pynter med.

– Har du sånne gamle glødelamper, er det nesten rimeligere å bare kjøpe nye LED-lys å bruke de istedet, sier han.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer