Annonse

– Det blir ikke noe prissjokk


Foto: Ann Helen Gjerde

Januar har vært en kald måned, og den 21. januar gikk strømforbruket i været her på Sørlandet. Men selv om det var mye kaldere enn i fjor kan se ut som regningen ikke blir så høy, i følge vår strømekspert.

– Vi fikk kuldesjokk i januar, og vi bruker fortsatt mye strøm til oppvarming her i landet. Den 21. januar hadde en temperatur på minus 20 ved kysten og minus 30 i innlandet, og vi hadde rekord i forbruket. Så hadde vi en periode hvor prisene steg jevnt og trutt , med en kuldeperiode på 8-10 dager, sier Roar Mæsel fra LOS.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Nå kommer snart fakturaen for januar i posten. I følge Mæsel er det ikke mye å bekymre seg for.

– Spottprisen er faktisk litt lavere enn den var i fjor. Til tross for at vi har hatt det kaldt, og har hatt ekstremt høye priser en kort periode, så blir det en pris som er lavere enn i fjor. Nå kan det hende hende at folk har brukt mer enn i fjor, men det blir ikke noe prissjokk, sier han.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer