KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det blir ikke noe prissjokk

Januar har vært en kald måned, og den 21. januar gikk strømforbruket i været her på Sørlandet. Men selv om det var mye kaldere enn i fjor kan se ut som regningen ikke blir så høy, i følge vår strømekspert.

– Vi fikk kuldesjokk i januar, og vi bruker fortsatt mye strøm til oppvarming her i landet. Den 21. januar hadde en temperatur på minus 20 ved kysten og minus 30 i innlandet, og vi hadde rekord i forbruket. Så hadde vi en periode hvor prisene steg jevnt og trutt , med en kuldeperiode på 8-10 dager, sier Roar Mæsel fra LOS.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Nå kommer snart fakturaen for januar i posten. I følge Mæsel er det ikke mye å bekymre seg for.

– Spottprisen er faktisk litt lavere enn den var i fjor. Til tross for at vi har hatt det kaldt, og har hatt ekstremt høye priser en kort periode, så blir det en pris som er lavere enn i fjor. Nå kan det hende hende at folk har brukt mer enn i fjor, men det blir ikke noe prissjokk, sier han.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/245201654″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]