Annonse

Det blåser lavere priser fra utlandet


Foto: Ann Helen Gjerde

Mildvær, nedbør og mye vind har ført til stor produksjon av vindkraft i Sverige og Danmark. Og det betyr lavere kraftpriser her i Norge.

– De som produserer vindkraft må jo selge kraften der og da, man kan ikke lagre det slik man kan med vannkraft. Det sier Roald Mæsel, fra LOS.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Mye vind har gjort at det har blitt produsert mye strøm i nabolandene våre den siste tiden. Norge har da fått anledning til å kjøpe billigere strøm i dette europeiske markedet, og det kommer forbrukerne tilgode.

– Vi har importert mye, og prisene i februar har blitt lave, sier Mæsel.

Men hvorfor importerer vi strømmen i det hele tatt, spurte jeg Mæsel om. Svaret kan du høre i klippet nedenfor. Der får du også høre mer om fornybar energi:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer