KRS247.no

Henter værvarsel...

– Den er mye bedre

Fra og med nyttår ble et av de viktigste papirene ved salg av bolig oppdatert til en ny versjon. Boligsalgsrapporten er dyrere, men vår boligekspert mener at den er verdt prisen.

– Den tar ikke så mye hensyn til skjønn som tidligere. Skal du måle fukt på badet, skal takstmannen i utgangspunktet faktisk bore et hull i tilstøtende vegg for å se at det er fukt som har trengt inn på baksiden av dusjveggen. Det blir mye mer detaljert og det blir mye grundigere undersøkt for å skape en trygget rundt en bolig du skal investere mye penger i. Forhåpentligvis vil dette føre til at konfliktnivået reduseres kraftig når informasjonen er mye mer konkret, forklarer Alex Modahl fra DNB Eiendom til KRS247.

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

Han legger ikke skjul på at en dobling i prisen for boligsalgsrapporten til de som skal selge eneboliger, kom som en overraskelse på de fleste.

– Mange er jo litt overrasket over at det en såpass stor kostnad, men når de blir forklart hvor mye jobb som ligger bak, så er de fleste positive til den investeringen, sier Modahl om at det nå kan koste opp mot 14 000 kroner å få en fullstendig boligsalgsrapport ved et salg av eneboliger.

For leiligheter og delte boliger koster det mellom 5 000 og 10 000 kroner.

Men vår boligekspert tror likevel det kan bidra positivt til salgsprisen å ha med så mye korrekt informasjon som mulig i den nye rapporten.

– Du skaper mer trygghet rundt den investeringen som interessentene skal gjøre, sier Modahl som tror likevel at prisen kan gå ned med tiden.

– Responsen fra markedet er nok at prisen er litt høy, men det er mulig på sikt når takstmennene har blitt mer vandt til den nye arbeidsmåten få presset prisen noe ned iallfall, sier han.

Hør mer her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/243845064″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]