Annonse

– Bra med nye regler


Foto: Pål Lomeland

I løpet av året kommer det nye regler for hvor stort du kan bygge på egen eiendom, før du må søke kommunen om tillatelse. 

Tidligere kunne du bare bygge inntil 15 kvm, men fra juli kan du øke på til 50 kvm, før du må søke om tillatelse. Det er bra, sier vår boligekspert Alex Modahl om nye reglene fra Kommunal og Moderniseringsdepartementet .

– Dette gjør det lettere for alle å bygge en garasje eller en redskapsbod f.eks, sier Modahl, som mener dette kan gjøre boligen mer attraktiv på salgsmarkedet senere.

Kritikere av de nye reglene er redde for at dette skal føre til flere nabokrangler i rettssystemet. Det tror Modahl kan unngås.

– Snakk med naboen din før du starter å bygge, for selv om du har retten på din side så er det ikke nødvendig å provosere, sier han.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar