Annonse

Boligquiz med Alex Modahl


Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

Når kommer pengene fra salget av boligen min? Det er et av spørsmålene i dagens boligquiz, når jeg utfordrer vår boligekspert. Resten av spørsmålene handler om alt fra dokumentavgift til byggetillatelser.

– Det er alltid lurt å ha en god dialog med naboen uansett, slik at man kan slippe å bli uvenner. Men så lenge det er en meter unna nabogrensen kan man bygge inntil 15 kvadratmeter, sier eiendomsmegler i Dnb Eiendom, Alex Modahl.

På spørsmålet om mellomfinansiering, svarer Modahl at det betyr at banken gir deg en mulighet til å kjøpe deg en bolig, før du har solgt den gamle. Du får da finansiert begge boligene i en periode. Men når er det jeg får pengene fra den boligen jeg nettopp har solgt?

– Mange lurer på dette. Først må boligen overtas av ny eier, og dette tidspunktet varierer jo etter hva som er avtalt mellom selger og kjøper. Etter overtakelse sendes skjøtet til tinglysing. Det tar opptil halvannen uke før skjøtet er tinglyst, og først da kan oppgjøret utbetales til selger, sier Modahl.

Hør resten av den nyttige quizen her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer