KRS247.no

Henter værvarsel...

Boligprisene faller fremdeles

Boligprisene justeres landet rundt og statlige grep er gjort for å dempe prisveksten. Jøran Flakk fra DNB Eiendom mener det er andre ting som er med på å påvirke prisen i Kristiansand. Det er kun i Bergen av boligprisene faller raskere i store norske byer. 

– Jeg er redd vi er i en situasjon nå at vi har et fall i boligprisene som ikke bare skyldes grepene bankene nå må gjøre i forbindelse med utlån. Vi har over tid, to til tre måneder, hatt et fall i Kristiansand på 1,1 %. Det er ikke et veldig stort fall, men i nasjonal sammenheng er vi blant de som faller mest om dagen, sier Flakk til KRS247.

Dog er det ikke bare røde tall i Kristiansand hva gjelder boligpriser. I september falt boligprisene 1,6 % i resten av landet, mens Kristiansand hadde et fall på 0,1 %. Men det er ikke bare pris som brukes til å ta temperaturen på markedet. I Kristiansand ligger boligene ute til salg i 75 dager i snitt i disse dager, mens året under ett har det tatt 65 dager i snitt å selge en bolig. For landet forøvrig tar det litt over 30 dager.

– Noe skjer i retning av et mer avventende publikum, diagnostiserer Flakk.

Det er fort gjort at det kommer få folk på visning nå. Det bør bringe frem det beste i megleren din, mener Flakk. Når det kommer få folk på visning, kanskje bare én, må megleren evne å forhandle. Det nytter ikke å tenke på budrundestrategi, for det kan fort hende at det aldri blir noen budrunde. Derfor må megleren virkelig kunne megle mellom noen få parter.

– Hvis det bor noe i megleren din, så er det nå det kommer frem.