Annonse

Boligprisene faller fremdeles


Illustrasjonsfoto: NITO

Boligprisene justeres landet rundt og statlige grep er gjort for å dempe prisveksten. Jøran Flakk fra DNB Eiendom mener det er andre ting som er med på å påvirke prisen i Kristiansand. Det er kun i Bergen av boligprisene faller raskere i store norske byer. 

– Jeg er redd vi er i en situasjon nå at vi har et fall i boligprisene som ikke bare skyldes grepene bankene nå må gjøre i forbindelse med utlån. Vi har over tid, to til tre måneder, hatt et fall i Kristiansand på 1,1 %. Det er ikke et veldig stort fall, men i nasjonal sammenheng er vi blant de som faller mest om dagen, sier Flakk til KRS247.

Dog er det ikke bare røde tall i Kristiansand hva gjelder boligpriser. I september falt boligprisene 1,6 % i resten av landet, mens Kristiansand hadde et fall på 0,1 %. Men det er ikke bare pris som brukes til å ta temperaturen på markedet. I Kristiansand ligger boligene ute til salg i 75 dager i snitt i disse dager, mens året under ett har det tatt 65 dager i snitt å selge en bolig. For landet forøvrig tar det litt over 30 dager.

– Noe skjer i retning av et mer avventende publikum, diagnostiserer Flakk.

Det er fort gjort at det kommer få folk på visning nå. Det bør bringe frem det beste i megleren din, mener Flakk. Når det kommer få folk på visning, kanskje bare én, må megleren evne å forhandle. Det nytter ikke å tenke på budrundestrategi, for det kan fort hende at det aldri blir noen budrunde. Derfor må megleren virkelig kunne megle mellom noen få parter.

– Hvis det bor noe i megleren din, så er det nå det kommer frem.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer