KRS247.no

Henter værvarsel...

Kriminelle bruker boligmarkedet

Myndighetene mener norske eiendomsmeglere ikke er oppmerksomme nok på dette. Jøran Flakk fra DNB Eiendom, tar kritikken på alvor. Han mener likevel at bransjen er blitt bedre til å avdekke mistenkelige transaksjoner i markedet.

– Det har vært en veldig dreining av fokus fra myndighetene. De har sett at boligmarkedet, med mye midler, er en egnet plass for å hvitvaske økonomisk kriminalitet. Vi som meglere har en plikt til å bidra til at markedet ikke blir et egnet objekt, sier Flakk til KRs247.

Han trekker frem et klassisk, og noe banalt, eksempel. Hvis man har kommet til overtakelsen av eiendommen, og kjøperen kommer med en bærepose med to millioner kroner. Et annet eksempel er at en person som har kjøpt boligen for to millioner kroner, for så å selge den for 1,2 millioner et halvt år senere. Da plikter megleren å undersøke transaksjonen og Økokrim kan kobles inn hvis det er grunn til mistanke.

– Myndighetene hevder det er meget utbredt. Vi får litt på pukkelen som bransje fordi vi ikke har vært flinke nok til å ta dette på alvor og bruke litt tid på en transaksjon.

Dersom megler mistenker at svart arbeid har blitt utført på boligen, så plikter vedkommende å melde dette også.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/338945367″ params=»color=4babe1&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]