KRS247.no

Henter værvarsel...

– Boligen finner deg

Du trenger ikke å gå lange veien for å finne hytta du kanskje er på utkikk etter. Har du vært på en nettside og kikket på fritidseiendommer til over tre millioner bruker eiendomsmegler den informasjonen. På den måten er det hytta som finner deg.

– Jeg skal lansere en dyr hytte på Bortelid, og tenker på hvordan jeg kan bruke selgers penger mest mulig effektivt. Jeg velger bort avis, tar så kontakt med Facebook og betaler dem for å hjelpe meg med dette. Jeg sier at jeg ønsker menn og damer i alderen 30-55 år, fra Stavanger eller Kristiansand, som tidligere har søkt eller trykket på fritidseiendommer til over tre millioner. Ved å bruke Google og Facebooks nettsteder for å samle inn informasjonen driver jeg veldig målrettet markedsføring. Det sier daglig leder i DNB Eiendom, Jøran Flakk.

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

Det er ikke tilfeldig at du får opp annonser for noe du har vist interesse for mens du holder på med noe helt annet på din pc. I dagens marked skreddersyr mange kommersielle aktører annonser akkurat for deg. Mange av annonsene som dukker opp på din facebookvegg for eksempel, dukker opp nettopp fordi du har søkt på noe lignende. Det er en effektiv metode for de som har noe å markedsføre, samtidig tror Flak at det også er bra før kjøperen.

– Man vil jo egentlig ikke ha «støy», noe som en irrelevant boligannonse er. Det er kanskje litt skremmende at andre har så mye informasjon om deg, men dette er jo helt innenfor datatilsynets lover. Og de fleste kundene opplever dette som positivt, siden man gir informasjon som er relevant. Det er mulig å reservere seg fra slike annonser, men nettopp dette er en grunn til at man kanskje ikke bør gjøre det, sier Flak.

Hør mer om dette her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/285966204″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]