KRS247.no

Henter værvarsel...

Boligeksperter tror på ny prisøkning

Det kan bli et ganske spennende år på boligmarkedet neste år. Norges Eiendomsmeglerforbund tror arbeidsmarkedet vil påvirke hvor stor prisøkning man vil oppleve.

– Det blir større regionale forskjeller på prisutvikling og omsetningstid i 2016, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (Nef) til Dagens Næringsliv.

Han tror det vil gå et skikkelig mellom regioner som opplever realøkonomisk nedgang, der ledigheten og usikkerheten øker, og regioner der økonomien og investeringsviljen fortsatt er sterk.

Geving tror markedet ikke vil bremse opp så lenge ledigheten ikke stiger for mye og folk flest har en trygg økonomi. Neste år kan Norges Bank også kutte styringsrenten to ganger til.

Huseiernes Landsforbund har kommet med en prognoserapport for det kommende året. Den viser at det vil være en svak utvikling i Kristiansand og omegn, og grunnen til dette skal være økt ledighet og lav lønnsvekst.

Men forbundet forventer at flere rentekutt og et nasjonalt underskudd av boliger vil bidra til å øke prisene. Det samme vil flyktningestrømmen gjøre.

– Med titusener av flyktninger å bosette er det grunn til å tro at mange private boliger vil leies ut til dette formål, i stedet for å selges eller leies ut som normalt, står det i rapporten som spår en prisvekst på mellom 2 og 3 prosent i boligprisene i Kristiansand for 2016.