KRS247.no

Henter værvarsel...

Å leie lønner seg fortsatt ikke – på lang sikt

Et evigvarende spørsmål når det kommer til bolig er om du bør eie eller leie. Det er fortsatt slik at det å eie en bolig lønner seg i det lange løp, og spesielt nå med en lav boliglånsrente. Men for noen kan det faktisk være greit å leie bolig.

– For de aller fleste lønner det seg ikke økonomisk å leie, men det går an å se på det på en litt annen måte. Det koster jo penger å flytte. Det går jo utgifter både til megler og i dokumentavgift. Så hvis du kjøper bolig og skal være litt kortsiktig så må man ta litt hensyn. På en bolig til to millioner koster det fort 160.000 kroner bare å flytte i avgifter.

Det kan være en jobbsituasjon, helsemessige utfordringer eller en studiesituasjon som gjør at en er litt kortsiktig i boligmarkedet. Et marked som har opplevd en høy stigning, over ti prosent vekst i Norge i fjor, og det er klart at på et eller annet tidspunkt, så vil markedet ta seg ned og ha en negativ utvikling, noe vi så i Stavanger. Og med tanke på en slik situasjon der boligmarkedet faller, så kan det være lønnsomt å tenke leie i en periode hvis man tenker litt økonomi, sier Jøran Flakk i DNB Eiendom til KRS247.

Han forteller også at du har en stor fleksibilitet med tanke på å leie bolig ved at du kan lett avvikle leieforholdet og komme seg videre.

– Og for noen kan det være et viktig argument. Det er veldig individuelt, så derfor bør man ta alle plusser og minuser og finne ut hva som passer best for meg og mine, sier Flakk som selv er utleier.

– Jeg tror jeg er en streng utleier. Jeg forventer at man gjør opp sine forpliktelser samtidig som at jeg har forståelse for at det er en husstand som skal leve sitt eget liv, så jeg håper at jeg er en utleier helt i tråd med regelverket og slik myndighetene ønsker at en utleier skal være, sier han.

Hør flere tips til både det å leie bolig og det å leie ut bolig her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/303110804″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]