Annonse

Vil ha slutt på gratisparkering


Daglig leder i Kristiansand Parkeringsselskap mener veksten av elbiler nå fører til et overforbruk av parkeringsplasser fordi de parkerer gratis. Nå vil han ha slutt på avgiftsfri parkeringen.

– Etterspørselen for parkering blir veldig høy fordi det ikke har noe konsekvens. Du kan spør etter den uten å måtte betale, og det gjør at en får et overforbruk, sier daglig leder i Kristiansand Parkeringselskap, Raymond Solaas til NRK Sørlandet

Han liker dårlig at elbilene får parkere gratis på parkeringsplasser der vanlige biler betaler for å få stå parkert. Som leder av parkeringsselskapet ser han helst at gratisparkeringen avvikles.

– Jeg må være ærlig å si at det vil vi nok ønske. Vel så mye som å få et reguleringsregime på det. For slik det er idag har du manglende regulering av parkering når det gjelder elbiler fordi de står gratis, sier Solaas.

Han mener at elbilene da tar en plass over lenger tid, som kunne vært benyttet av flere andre.

– For eksempel en gateparkeringsplass som kanskje har fem brukere i løpet av en dag, kan du nå risikere at det står én elbil hele dagen, sier Solaas.

Han mener at dette gir dårligere tilgjengelighet for andre.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar