Annonse

Ny Autopass-avtale kan forhindre bompengefelle


Flere som har solgt bilen, har opplevd å få Autopass-regninger på bompasseringer ny eier har gjort.

Statens vegvesen vil forandre regelverket slik at regningen automatisk går til ny bileier.

Det er nemlig ikke nok å fjerne Autopass-brikken ved bilsag, man må også melde fra om eierskiftet til bompengeselskapet.

I en revidert Autopass-avtale som er ute på høring, foreslår Statens vegvesen en omlegging av systemet, slik at regningen for en bompassering uten brikke vil gå til den nye bileieren, skriver Forbrukerombudet , som stiller seg bak forslaget.

– Mange forbrukere opplever å få krav knyttet til den nye bileierens bompasseringer etter et salg fordi selger har trodd det var tilstrekkelig å ta brikken ut av bilen. Dersom fakturaen i stedet sendes til den registrerte eieren av bilen ved passeringer, unngår man denne problemstillingen, sier fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar