Annonse

Ladingen koster deg 200 kroner i måneden


Rolf Bjarne Eriksen fra LOS. (Foto: Alf Otto Fagermo)

Den sparer deg for drivstoffutgifter, men gjør at strømregningen din blir høyere. I Energilosen i dag snakker vi om elbilens ladetid, kostnader og når det er lurt å lade.

– Jeg kjører elbil selv, og lader hver natt for å sørge for å ha nok rekkevidde. Det sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Hvor mye man må lade elbilen kommer selvfølgelig an på hvor mye man kjører, men ifølge Eriksen må man lade hver tredje dag hvis man kjører 3-4 mil hver dag. Lader man fire ganger i uka vil det koste deg rundt 200-250 kroner i måneden. Med de nye smarte strømmålerne som etter hvert blir installert i folks hjem bør man tenke litt mer på når man skal lade bilen. Det vil bli dyrere å bruke mye strøm, for eksempel på ettermiddagen. Man betaler mer når forbruket er høyere.

– Strømprisen er som regel billigere om natten, da er det ikke så mange som bruker strøm. Da vil man kanskje tjene på å lade elbilen om natta, kontra det å lade den på dagen, sier Eriksen.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer