KRS247.no

Henter værvarsel...

Ladingen koster deg 200 kroner i måneden

Den sparer deg for drivstoffutgifter, men gjør at strømregningen din blir høyere. I Energilosen i dag snakker vi om elbilens ladetid, kostnader og når det er lurt å lade.

– Jeg kjører elbil selv, og lader hver natt for å sørge for å ha nok rekkevidde. Det sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Hvor mye man må lade elbilen kommer selvfølgelig an på hvor mye man kjører, men ifølge Eriksen må man lade hver tredje dag hvis man kjører 3-4 mil hver dag. Lader man fire ganger i uka vil det koste deg rundt 200-250 kroner i måneden. Med de nye smarte strømmålerne som etter hvert blir installert i folks hjem bør man tenke litt mer på når man skal lade bilen. Det vil bli dyrere å bruke mye strøm, for eksempel på ettermiddagen. Man betaler mer når forbruket er høyere.

– Strømprisen er som regel billigere om natten, da er det ikke så mange som bruker strøm. Da vil man kanskje tjene på å lade elbilen om natta, kontra det å lade den på dagen, sier Eriksen.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/292205031″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]