KRS247.no

Henter værvarsel...

Hvilken bil, og finansiering, velger du?

Momsfritak på elbiler som forsvinner og få ladestasjoner der du bor? Bor du der det er flere ladestasjoner kan det være dieselforbud på enkeltdager, og dieselbiler faller raskere i verdi i disse dager. Og hva med den gode gamle bensinbilen? Det finnes gode råd til deg som vil unngå en smell. 

Bernt André Engøy er markedssjef i Agder i DNB Finans i avdelingen for bilfinansiering. Han vil ikke være bastant i disse spørsmålene, men mener det må være opp til hver enkelt å vurdere hva slags bilteknologi man går for når man skal ha seg nytt. Og det er flere og flere som vil ha nye biler, men noen biler er adskillig mer attraktive enn andre akkurat nå. Det kan få betydning for din bils verdi. Det er noe du bør ta med i beregningen.

Markedssjef DNB Finans Bilfinansiering, Bernt André Engøy. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Det som skjer er at det er en innebyrdes endring innenfor salget. Det er noen biltyper som har måttet lide litt mens andre har hatt en formidabel vekst. Stikkordet er endringer med fokus på miljø, teknologiskifte og hva myndighetene vil gjøre med avgifter og reguleringer, sier Engøy til KRs247.

Plug in-hybrid er virkelig på vei opp, men spørsmålet i neste omgang er jo om det er en varig trend eller om prisen på disse også vil synke kraftig om noen få år når nyere teknologi eller lovgivning kommer på plass. Dieselbilen, som har «måttet lide litt», fikk seg en skikkelig bulk da Oslo innførte dieselforbud i januar, men det er lite trolig at dieselforbud blir noe som kommer til å ramme veldig mange nær fremtid i følge Engøy. Likevel synker etterspørselen – og dermed prisen. Denne usikkerheten gjør at Engøy peker til et finansieringsalternativ som blir stadig mer populært for å sikre seg mot risikoen for verditap på bilen.

– Hvis man ser sin egen bil i et lengre perspektiv, så kan man vurdere å velge privatleasing som eliminerer noe av usikkerheten, sier markedssjefen.

Hva med bensinbilen, da? Hør mer om det i lydklippet.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306849842″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]